American dream Tomka Wosiaka. Spotkanie w Galerii GCF

Z gdyńskiego gastronomika w wielki świat.

Szlak Kulinarny Centrum Gdyni zaprasza na spotkanie Tomaszem Wosiakiem – gdyńskim kucharzem, który podbił Stany Zjednoczone. Spotkanie odbędzie się w piątek, 31 stycznia 2020 roku, o godzinie 18.00.

Wstęp wolny, jednak obowiązują zapisy poprzez system EVENEA
https://evenea.pl/event/tomaszwosiak/

Kariera Tomasza Wosiaka rozpoczęła się w gdyńskim gastronomiku ponad 25 lat temu i trudno ją opisać w kilku zdaniach. Swoją pierwszą restaurację prowadził już w wieku 19 lat w Trójmieście, by niedługo po tym zostać szefem kuchni we włoskich Alpach czy na statku handlowym przemierzającym wszystkie oceany.

W roku 2000 osiedlił się w USA, gdzie jego kariera nabrała rozpędu. W ciągu niecałego roku pokonał kolejne szczeble kariery w Cameron Mitchel Restaurants: od kucharza do szefa kuchni.

W kolejnych latach nadzorował już 42 restauracje w 14 stanach z ramienia Granite City Food and Brewery. W 2017 roku dołączył do TC Restaurant Group, gdzie odpowiada za wprowadzenie standardów nowoczesnych rozwiązań dla gastronomii i technik kulinarnych.

Stał się kulinarnym autorytetem w Stanach Zjednoczonych. Jego przepisy publikowane są m.in. w magazynie „People”, a o wywiad z nim zabiegają stacje telewizyjne i radiowe.

Obecnie kieruje pracą 800-osobowego zespołu, współpracuje z gwiazdami muzyki country, wspólnie tworząc od samego początku całą koncepcje restauracji, menu, wyposażenia i wnętrza kuchni, a także mentoruje w procesie otwierania oraz prowadzenia ich restauracji w Nashville/Tennessee – Jason Aldean, Florida Georgia Line, Luke Bryant.

Tomek Wosiak ma żonę i dwójkę dzieci.

fot. źródło www.tcrestaurantgrp.com

  • Kliknij żeby włączyć wersję kontrastową
  • A Kliknij żeby przywrócić domyślny rozmiar czcionki
  • A Kliknij żeby zmniejszyć czcionkę
  • A Kliknij żeby powiększyć czcionkę