Kuchnia przyjemności. Degustacja i spotkanie z szefem kuchni Marcinem Popielarzem
podczas i po pokazie filmu MENU PRZYJEMNOŚCI, reż. Frederick Wiseman
Partner: Hotel Quadrille Relais & Châteaux z restauracją Biały Królik w Gdyni
Bilety w specjalnej cenie! Obejmuje ona również przygotowany przez Marcina Popielarza posiłek, który zostanie zaserwowany w połowie wyjątkowo długiego pokazu filmu. Smacznego!
Jedzenie jest najwyższą formą przyjemności. Delikatna kremowość sosów, aksamitność czekolady, chrupkość warzyw, tłustość własnej roboty masła i niepowtarzalny zapach świeżego chleba – te doznania zapamiętuje się na zawsze. Wiedzą o tym wszyscy, których jedzenie przeniosło kiedyś w inny wymiar. Wiedzą też o tym szefowie kuchni i restauratorzy, którzy każdego dnia dokładają starań, aby ich goście mogli poczuć się dopieszczeni, otuleni i zaopiekowani jedzeniem. I to nie tylko tym z gwiazdkowych restauracji, ale i z bistr, trattorii, brasserii i tapas barów. Bo kuchnia to bezwzględna przyjemność: czy jest serwowana na białej porcelanie, czy papierowym talerzyku. Dobre jedzenie obroni się samo. O kulinarnych przyjemnościach porozmawiamy z Marcinem Popielarzem, szefem-patronem restauracji Biały Królik w Gdyni, Hewelke w Gdańsku i Biôłi Trus w Sulęczynie.
Prowadząca:
Małgorzata Muraszko – dziennikarka i redaktorka „Gazety Wyborczej”. Specjalizuje się w tematyce kulturalnej, szczególnie bliskie są jej muzyka, literatura i film. Pisze także o jedzeniu i trójmiejskich nowinkach kulinarnych na profilu @miejscowka_trojmiasto
BILETY do nabycia w kasie kina GCF lub na stronie internetowej KLIK